14 Mayıs 2012 Pazartesi

Doberman Özellikleri

Doberman Pinscher, zarif, ancak adaleli ve çok güçlü bir köpektir. Güçlü ve derin göğüsü, kısa bir sırtı ve yine adaleli ve zarif bir boynu vardır. Ele sert gelen kısa tüyleri, mavimsi gri, kızıl veya açık kahverengi olabilse de temel olarak siyah ya da siyah ve pas rengidir. Çoğu kulüp beyaz lekeleri kabul etmemesine rağmen hala bazıları beyaz doğmaktadır. Tüyleri kısa, sık, serttir ve derisi vücudu sıkı sarar.

Boxer Özellikleri

Kökeni: Resmi, ilk kez bir Flaman dokumasında yer almıştır, Fakat busanatçının hayalgücünden kaynaklanmış da olabilir. Çünkü boyercinsi o sırada mevcut değildi. Bu cins 1850 yılında Münih'de bullenbeisser mastiffi ile bulldogun çiftleşlirilmesiyle geliştirildi. Bu cinslerin ilki, ayı avında kullanıldı; ikincisi ise, boğalarla dövüşmek için. Atalarının vahşi içgüdülerinin bu geçmişten kaynaklandığı düşünülmektedir.

Pitbull Özellikleri

Pitbullar 19.yy’dan günümüze kadar gelen vahşi, vahşi olduğu kadarda eğitilirse iyi huylu olabilen köpeklerdir. Sahibi nasıl eğitirse ona göre şekillenirler. Kökeni, özellikleri, kişiliği ve fotoğraflarına haberin devamından bakabilirsiniz.

Rottweiler Özellikleri ve Bakımı

Rottweiler ırkı bir iş köpeğidir ve Rottweiler sahiplerinin bunu unutmaması gerekir, o bir aksesuar değildir.Ataları bir çoban köpeği iken (Bu özelliğini yitirmiş değildir.) Rottweiler gelişmiş zekası, eğitilebilirliği ve kabiliyeti ile başarılı bir polis köpeği, rehber köpek,iz takip köpeği,arama&kurtarma köpeği,koruma köpeği, terapi köpeği ve iyi bir aile köpeği olma gibi özellikleri ile kendisini kabul ettirmiştir.

Alman Kurdu Özellikleri

Alman Kurtları Alsasian olarakta bilinirler. Alman Kurtları dengeli ve çok güçlü köpeklerdir. Alman Kurtlarının kürkü genellikle siyah sarı, gri(Sable) veya tamamen siyahdır,bazen

Dogo Arjantin


Temel Özellikleri
Dogo Arjantin, atletik görünümlü, kaslı yapıda ve orta boyutlarda bir ırktır. İyi bir bekçi köpeğidir. Ailesine bağlı olan bu ırk oldukça akıllı ve oyuncudur. çocuklarla ve tüm aile fertleri ile iyi anlaşır, öpülmekten ve kucaklanmaktan hoşlanır. İyi bir eğitim ve sosyalleşme sürecinden geçmesi gerekir

Husky Tarihçesi

Bu arada, kuzeyin bir başka yöresinde, Alaska da XX . yüzyılın başlarında bir altına hücum devri yaşanmakta idi. Arktik bölgelerde yaşayan insanlar için, köpek hayatın ayrılmaz,vazgeçilemez bir parçasıdır. Dünyanın, özellikle Amerika nın ve Kanada nın türlü bölgelerinden, altına ulaşmak için gelen insanlar Alaska'ya gelen insanlar köpeklerini de birlikte getiriyorlar veya bölgeye yerleştikten sonra, köpeğin ne denli bir ihtiyaç olduğunu fark edip köpek getirtiyorlardı. Genellikle sağa,sola gitmek veya öteberi taşımak için kızaklara koşulan köpekler aynı zamanda da insanlar için önemli bir eğlence konusu da oluşturuyorlardı. Kızak yarışları en sevilen bir atraksiyon haline gelmişti. Nome ile Candle şehirleri arasındaki 408 millik parkurda yapılan kızak yarışları bir anda çok popüler oldu.